woensdag 8 februari 2012

Bimare In de Benelux

Per 30 januari 2012 zijn wij officieel gestart met Bimare Benelux.




Per direkt leveren wij het gehele programma van Bimare High Performance Catamarans.
Dit programma bestaat uit een F16, F18HT en een A-cat. Bimare, gevestigd in Italiƫ, Is nog een van de weinige echte Catamaran fabrieken in de wereld.
Alles maar dan ook echt alles dat nodig is voor de bouw van een Catamaran gebeurt in eigen huis tot en met de mast en zeilen.
Zeker bij de wat grotere merken is er steeds meer sprake van outsourcing van een gedeelte van de productie. Denk bijvoorbeeld aan de productie van rompen in Korea en of China.
Bimare, gerund door de familie Petrucci, levert door het in huis houden van de gehele productie top kwaliteit en is in staat snel in te spelen op innovatie.
Het gebruik van Carbon in de ontwerpen is erg hoog en de 2 paradepaardjes, X16F en V1R, worden zelfs voor 100% uit Carbon geproduceerd. De productie van de Carbon-masten en beams gebeurt ook in eigen huis. Op iedere Bimare staat overigens een carbon mast.
Beams en masten worden geproduceerd uit prepeg-carbon en bij 7 bar en 130 graden celcius gebakken in een eigen autoclaaf.


De watersport is niet nieuw voor de mensen achter Bimare Benelux en daardoor is het mogelijk om per direkt een full service pakket aan haar klanten te bieden. Denk hierbij aan begeleiding bij het in gebruik nemen van uw nieuwe boot, tuning tips met een begrijpelijke uitleg en helaas maar soms toch nodig vakkundige reparatie van uw hoogwaardige boot.
In de zeer nabije toekomst levert Bimare Benelux ook trailers die speciaal geschikt zijn voor haar catamarans. Hiermee is het cirkeltje helemaal rond om probleemloos te genieten van het zeilen of om voor de winst te gaan tijdens wedstrijden in uw klasse.
Om het zeilen nog leuker te maken zal Bimare Benelux regelmatig zeil clinics en vakanties aanbieden op het Como meer een plek waar wij zelf al jaren de Bimare catamarans de sporen geven.
Volg ons op dit blog. Er zal veel nieuws verschijnen in de komende dagen!

Met vriendelijke groet,
Het team van Bimare Benelux.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten